Skip to main content Skip to footer content

Leer de mensen en organisaties achter Sharehouse kennen! Dit is een bijdrage uit ons portretten serie.

Dit portret is gemaakt door onze Sharehouse Chroniqueur, Fietje Vaas.

Henri Grolleman

Docent en Onderzoeker Logistiek en Informatiestromen @ Hogeschool Windesheim Zwolle

Laat zien wat het onderzoek oplevert!

De kleine Henri speelde niet alleen met autootjes, maar sloot al heel vroeg de hele logistieke keten in zijn hart. Het verplaatsen van goederen van producent via schip, vrachtauto of trein en nog eens met kleinere vrachtauto’s naar de consument, dat is gaaf. Dat wilde hij later gaan doen.

En dat is gelukt. Hij is nu docent en onderzoeker Logistiek en informatiestromen bij de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Hij werkte daarvoor bij Muller Fresh Food Logistics als transportmanager en bij Johma als tactisch planner. Daarvoor studeerde hij aan de Fontys Hogeschool in Venlo (voorheen de ‘Vervoersacademie’) en deed een master Logistics and operation management aan de Tilburgse Universiteit.

Ja, logisch dat Menno Vos, Lector bij Windesheim, aan Henri vroeg om mee te doen aan zijn onderzoek in de sector Logistiek. En zo raakte Henri betrokken bij Sharehouse.

Wat hem drijft is, de Logistiek sneller, beter en efficiënter maken en het werken in de Logistiek uitdagend, veilig en gezond. Nieuwe technologie is daarbij een belangrijk middel. Mits de toepassing van die nieuwe technologie goed wordt voorbereid voor, door en met bedrijven, groot en klein.

Daarvoor biedt het Sharehouse-project en het lab in het bijzonder, een prachtige gelegenheid. Managers en medewerkers van die bedrijven kunnen kennis ontwikkelen en delen met studenten, onderzoekers en leveranciers van technische oplossingen. Ook in het noorden van het land moet zo’n lab komen waar allen bijvoorbeeld de toepassing van Robots, AGV’s, Virtual Reality brillen en noem maar op, kunnen aanschouwen, uitproberen en verbeteren.

Hierbij hoort ook het opleiden van de mensen die met die nieuwe technologie zullen gaan werken. Wat moeten deze mensen kennen en kunnen? Dat wil Henri met de bedrijven concreet maken en vertalen naar opleidingen op MBO en HBO niveau. Daarover gaat ook het deel van het Sharehouse-project waar Henri verantwoordelijk voor is. Hij wil hierin de impact van nieuwe technologie voor – vooral MKB – bedrijven laten zien en met die bedrijven de ‘skills for the future’ beschrijven.

Hij hoopt ook dat de resultaten van Sharehouse veel meer gaan doorklinken in de vakbladen in de Logistiek. “Laat zien wat het onderzoek oplevert! Maak meer buzz!”.

Fietje Vaas

Chroniqueur van Sharehouse