Skip to main content Skip to footer content

Leer de mensen en organisaties achter Sharehouse kennen! Dit is een bijdrage uit ons portretten serie.

Dit portret is gemaakt door onze Sharehouse Chroniqueur, Fietje Vaas.

Jannie van Andel

Voorzitter Taskforce Sociale Innovatie

ruimte in je hoofd krijgen voor nieuwe ideeën

Samenwerking ! Sharehouse zal bedrijven, medewerkers, kennis- en opleidingsinstellingen, onderzoekers, docenten en studenten laten zien hoe je moet samenwerken en dat samenwerken loont.” Dat zegt Jannie van Andel.

Jannie is als zelfstandig ondernemer betrokken bij Sharehouse. Sterker, zij zat aan de tafel waaraan het plan voor dit project werd geboren. Ze is namelijk voorzitter van de ‘Taskforce Sociale Innovatie’, onderdeel van de Human Capital Agenda van de Topsector Logistiek.

Daar zit ze wel op haar plaats met ruim 40 jaar supply chain ervaring enerzijds en een passie voor sociale en duurzame innovatie aan de andere kant.

Jannie heeft lang bij Unilever gewerkt. Daar heeft ze heel veel ruimte gekregen om haar ideeën over sociale en duurzame innovatie te ontwikkelen. Dat gaat o.a. om de noodzaak van nieuw leiderschap. Leiders moeten hun medewerkers beter tot hun recht laten komen en ze betrekken bij alles zodat deze mensen zelf verantwoordelijkheid gaan nemen en het menselijk kapitaal benut wordt.

Om deze doelen nog beter te kunnen realiseren, is Jannie in 2017 bij Unilever gestopt en voor zich zelf begonnen. Ze werkt in diverse netwerken, zit in adviescommissies en doet opdrachten gericht op vernieuwing van de end-to-end Supply Chain. Het gaat om advies, opleiding, training, leiderschap, coaching en samenwerking o.a. met als doel dat mensen ‘ruimte in hun hoofd krijgen voor nieuwe ideeën’.

In het Sharehouseproject wil Jannie bijdragen aan het verbinden van mensen aan nieuwe ontwikkelingen. Zo is zij ook betrokken bij de ontwikkeling van programma’s voor studenten van STC en daar haalt ze ook studenten bij. Ze brengt studenten in contact met bedrijven. Een droom is dat Sharehouse ‘satellieten’ in het land krijgt, zodat mensen ook daar kunnen zien hoe het werkt met nieuwe technologie, nieuwe organisatieconcepten en samenwerking tussen bedrijven en met kennis- en onderwijsinstellingen.

In de markt is de interesse voor het Sharehouse-concept gewekt. Je zult zien dat er nieuwe initiatieven gaan komen en dat een mindshift en ander gedrag te zien zullen zijn als meer en meer bedrijven en instellingen en de mensen die daar werken of studeren gaan samenwerken binnen Sharehouse.

Fietje Vaas, Chroniqueur van Sharehouse